sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mastopexia, mamillaplastia, operatio plastica styli Tram ja muita hienoja sanoja

Elikkäpäs leikkaus nro neljä ja korjausleikkaus osa II on nyt takana. Menin torstai aamuna päiväkirurgiselle osastolle kello seitsemäksi.  Noin tunnin odottelun jälkeen hoitaja kutsui minut tutkimushuoneeseen ja kävimme esitiedot ja päivän kulun lävitse. Hoitaja kertoi, että olen lääkärin päivän kolmas operaatio. Tuossa vaiheessa aavistin jo että odottelua on luultavasti luvassa vielä lisää. Sain sairaalan vaatteet päälle ja menin jälleen odottelemaan vuoroani odotusaulaan. Noin klo 11 lääkäri tuli sitten tekemään esitutkimuksen. Lääkäri mittaili minua viivottimella ja mallailimme uuden nännin paikkaa huolella. Alunperin oli tarkoitus ettei rakennettua rintaa lähdetä muutoin enää korjailemaan kuin että tehdään tuo nappi päälle. Suunnitelmaan tuli kuitenkin muutos kun lääkäri katsoi, että entinen leikkaushaava vetää rakennettua rintaa kuopalle. Lääkäri ehdotti minulle, että tehtäisiin pieni pystysuora leikkausviiva rinnan alaosaan ja poistetaan alaosan löysyyn. Minä olin sitä mieltä että tehdään niin kuin hyvä tulee :) Esitutkimuksen jälkeen menin vielä noin tunniksi odottelemaan odotustilaan. Voin kertoa, että kyllä oli viisi tuntia pitkä aika odotella saliin pääsyä! Noin kello 12 sain sitten esilääkkeet ja siirryn vielä noin 10 minuutiksi sängylle odottelemaan. Koska esilääkeet eivät juurikaan ennättäneet vaikuttaa kävellä köpsyttelin  a kipusin itse leikkauspöydälle.  Leikkaus kesti kaikkineensa esivalmisteluineen kolme tuntia.
Vasemmalle tehtiin mastopexia eli rinnankohotusleikkaus ja oikealle mamilla sekä se pieni viilto rinnan alaosaan. Sairaalassa oli yhden yön ja perjantaina kotiuduin haavatreeni pussin kanssa. Jouduin pitämään pussukaa kotona tähän päivään eli sunnuntaihin saakka.

       Breast Cancer touched my breast... Haha! Awesome!

Molempien nännien ympärillä pitää pitää rei'itettyä sidosta viikon ajan etteivät ne painu rintaliiveissä sisäänpäin. Nännipiha tatuoidaan sitten myöhemmin. Sairaslomaa lääkäri kirjoitti kolme viikkoa.


                                    Please check out my new page on Facebook called Damsels N Distress also my BLOG at damselsndistress.... Just getting started but you're invited to follow my along my journey.

Olen tosi tyytyväinen, että tuo operaatio on nyt tehty vaikkakin jännittää ihan hirmuisesti millainen lopputulos tulee olemaan. Tässä vaiheessa ainakin näyttää aika hurjalta. Rakennettu rinta näyttää nyt jotenkin isommalta ja ihan kuin tuo kohotettu rinta olisi nyt ylempänä. Tiedän että näin pian leikkauksen jälkeen on vaikea sanoa lopputuloksesta yhtään mitään. On turvotusta siellä sun täällä, mutta jotenkin masentaa ja on todella runneltu olo.  Leikkaushaavoja on nyt sitten molemmin puolin. Kait tämä vaan on pientä turnajaisväsymystä. Neljä leikkausta, sytostaatit ja sädehodot kaikki nämä kolmen vuoden sisään on kuitenkin aika tiukka kakku sitkeämmällekkin sissille. Pitää nyt vaan ottaa päivä kerrallaan ja yrittää rauhassa parannella itsensä kuntoon.                                              Ehkäpä se mielikin virkistyy sitten samaa tahtia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi =)