sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Thanks for nothing!Kävin eilen illalla istumassa päivystyksessä pari tuntia. Ajatuksena oli, että lääkäri punktoisi rintaan kertyneen nesteen. Neste alkoi perjantaina näkyä kainalon puolella ja lauantaihin mennessä turvotus oli jo levinnyt laajemmalle alueelle rintakehälle.
Minut vastaanottanut lääkäri oli nuorehko mies. Sanoi ettei kannata alkaa punktoimaan, kun turvotus on niin laajallla alueella. Sitten vasta punktoidaan jos rinta alkaa erittää keltaista eritettä. Olin hiukan, että täh?!  Lääkäri surkutteli kohtaloani ja kysyi tupakoinko ja sanoi että joskus sitten saat uuden rinnan tilalle. Totesipa vielä, että aika pitkä haava! Olin aika typertyneessä mielentilassa kun kävelin ulos huoneesta. Thanks for nothing vaan! Olikohan poju koskaan aikaisemmin tavannut naista, jolta on rinta poistettu. Sääliä vaan sain osakseni, ja sitä en sieltä tosiaankaan lähtenyt hakemaan.


Huomenna on aika työterveyteen hakasten ja ompeleiden poistoa varten. Pyydän samalla työterveyslääkäriä vilaisemaan rintaa. Toivottavasti saan hieman asiantuntevamman kohtelun osakseni.
Voihan se olla, että eilínen lääkäri oli ihan oikeassa asian suhteen, mutta jotenkin olisin toivonut toisenlaista suhtautumista asiaan. Surkuttelijoita kun matkan varrelle on mahtunut. Itse ainakin kaipaisin enemmän sellaista kannustavaa ja stemppaavaa asennetta.Puuterihuisku


3 kommenttia:

 1. Jos asut Helsingissä, niin oirepolille heti aamulla! Tapaamasi lääkäri ei todellakaan tiennyt syövän hoidosta mitään ja epäilempä ettei työterveyslääkärikään. Älä jätä tumpeloille näin tärkeää asiaa. Tsemppiä huomiseen! rk

  VastaaPoista
 2. rk: Valitettavasti en asu pääkaupunki seudulla vaan pikku kaupungissa. Leikkauskin tehtiin naapuri kaupungissa.Työterveyslääkärini on kyllä onneks tarkka ja varmasti lähettää eteenpäin, jos on tarvetta.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti olet saanut asiallisempaa kohtelua osaksesi. Valitettavasti tuolla terveydenhuollossa eivät osaa aina suhtautua näihin syöpäasioihin "asiallisesti", vaan heittävät juuri tuolle sääliasteelle.

  Itse kävin myös turvotuksen vuoksi näytillä terveysasemallani. Siellä kohtasin sairaanhoitajan, jolla oli ikäiseni tytär. Koko tapaamisen aikana hän ei päässyt yli siitä, että olin saman ikäinen kuin hänen tyttärensä. Järkyttyneenä vain voivotteli asiaa ja tuskin vilkaisi rintaani. Jeah, että ammattilaisia.

  Itselläni turvotukseen auttoi jumppa ja liikunta yleisesti. Mieheni kuljetti minua iltakävelyillä ja heiluttelin kättäni, jotta nesteet liikkuivat. (Minulta tyhjennettiin myös kainalo.) Punktoida ei tarvinnut, mutta aikas yleistä se ymmärtääkseni on.

  Voimia ja jaksamista!

  T. Päivi

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi =)