torstai 25. lokakuuta 2012

Hetken helpottunut

Yksi vuotiskontrolli on nyt takana. Kävin ensin mammografiassa ja ultraäänessä ja sitten vielä seuraavana päivänä oli aika onkologille.
Jännitin aika tavattomasti kuvauksien tuloksia! Onneksi mammografian tehnyt hoitaja kertoi minulle heti tutkimuksen alussa, että ultraava lääkäri kertoo kyllä heti jos näkee jotain ylimääräistä kuvissa ja ettei minun tarvitse odottaa vastausten saamista seuraavaan päivään.
Kuviassa ei näkynyt mitään hälyyttävää ja kaikki oli kunnossa! Rintalasta tosin on vieläkin kipeä siitä mammografiasta. Jep ja tosiaankin kuvat otettiin myös siitä leikatusta puolesta tosin tietysti vaan ne kainalokuvat :)

          

Seuraavana päivänä marssin sitten tapaamaan onkologia kevein askelin, kunnes sitten tuli jos nyt ei ihan saavillinen niin ainakin loraus kylmää vettä päälle! Lääkäri kertoi, että terveessä rinnassa on joku kiinteämpi muodostuma, imusolmuke tai jotain! Minä olin ihan WTF! Ei minulle kukaan ole aikaisemmin tuollaisesta mitään sanonut, ei edes se edellisenä päivänä ultrannut lääkäri. Sama muodostuma tai mikä se nyt olikaan oli näkynyt kuvissa jo silloin kaksi vuotta sitten jolloin ensimmäisen kerran kävin kuvissa.  Se on kuitenkin pysynyt muuttumattomana, mikä on tietysti äärettömän hyvä asia! Ihmettelen vaan ettei siitä kukaan ole minulle aikaisemmin maininnut mitään. Ehkä siksi ettei siinä ole mitään mainitsemisen arvoista. Näin ainakin YRITÄN itse ajatella!  Väkisten vaan tuli mieleen se kaksi vuotta sitten otettu kuvien vastaus: laattamainen kiinteä muodostuma,  jonka ei uskottu olevan mitään vakaavaa kunnes vuoden myöhemmin minullakin olikin rintasyöpä diagnoosi!

          

Huolestuin tuosta tietysti ja lääkäri kirjoitti minulle kolmen kuukauden päähän lähetteen kontrolli ultraan. Tarkistetaan ettei muutoksia tule ja tarvittaessa sitten otetaan neulanäyte. Luulempa että tällä kertaa aioin vaatia sen enkä nouse tutkimuspöydältä ennen kuin jonkunsortin näyte on purkissa. Nii-i!


                                                       5 kommenttia:

 1. Toivon sydämestäni, että saat jatkossakin olla helpottunut!
  Parempihan se on toki tutkia, että kaikki on varmasti hyvin!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haluan ehdottomasti varmuuden ettei toisessakin rinnassa vaan ole mitään ylimääräistä. Olen ehkä tullut jotenkin neuroottiseksi, mutta se lienee näillä taustoilla ihan ymmärrettävää ;)

   Poista
 2. Ihania uutisia ja ihanaa että saat mielenrauhan uudesta kontrollista! <3 Voi olisimpa itsekin jo noin pitkällä... Täältä tullaan.. pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nunnuliina <3 Näin jälkikäteen ajateltuna nuo hoidot oli lopulta aika nopeasti ohitse. Helppoa ei ollut, mutta sinulla on niin loistava asenne, että selviät niistä varmasti hienosti!

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut 1-v. merkkipaalun ohittamisesta!♥ Niin se vuosi, jollaista et halunnut, vain meni. Hienosti olet selvinnyt, vaikka taival on ollut rankka. Harmi, että hyvä mieli jäi lyhytaikaiseksi, mutta hyvä että lupasivat tutkia löydöksen niinkin pian. Samaa mieltä, sinun historiallasi et varmaan saa rauhaa, ennenkuin tiivistymän laatu on selvitetty. Uskotaan ja toivotaan, että se osoittautuu harmittomaksi.
  Mukavaa talven alkua! T. rk

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi =)