torstai 3. huhtikuuta 2014

Nestettä ja arpiteippiä

                      

Viikonloppuna alkoi rakennettuun rintaan pakkaamaan nestettä kainalonpuolelle. Ensin ajattelin, että se varmasti kuuluu ihan asiaan  ja on normaalia. Tiistai aamuna sängystä noustessa rinnassa oli sitten jo aikamoinen paineen tunne ja päätin soittaa sairaalan rintahoitajalle ja varmistaa onko asia ihan ok. En halua nyt ottaa yhtään riskiä tuon rinnan kanssa, kun niin paljon on pelissä ja siihen on satsattu niin paljon. Erittäin ystävällinen hoitaja puhelimessa sanoi heti ettei rintaa kannata alkaa punktoimaan ihan noin vaan kainalonpuolelta sinne kun on siirrelty hermoja ja verisuonia. Hoitaja soitti sitten leikkaavalle lääkärilleni ja minua kehoitettiin iltapäivällä menemään Terveystalolle näytille, jossa lääkärini oli töissä sinä päivänä. Niinpä istuimme miehen kanssa autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Savonlinnaa.

                        Pink Apples - they exist! Pink is the color of universal love. Pink is a quiet colour. Lovers of beauty favour pink. A pink carnation means "I will never forget you".

Paniikki alkoi nostelemaan hieman päätänsä matkan aikana ja mietin jo että olinko pitkittänyt liian kauan vastaanotolle hakeutumista. Lääkäri otti minut pian vastaan ja tarkisti ultralla rinnan tilanteen. Kaikki oli kunnossa! Lääkärin mukaan olisikin ollut erittäin harvinaista, että tässä vaiheessa enää tulisi mitään leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita. Vastaanotolla nappasivat samalla myös ompleet pois, eli huomenna ei tarvitsekkaan sen takia  mennä työterveyteen. Vaikka yli kolmen tunnin autoreissu olikin niin sanotusti turha niin olen kyllä tyytyväinen että rinta on nyt ultrattu ja voin rauhassa olla noiden nesteideni kanssa. Nesteiden pitäisi kyllä alkaa tuolta kainalosta "sulamaan" pois kun pikku hiljaa pystyy lisäämään käden käyttöä ja kun sitä hieman jumppailee. Olen lisäillyt nyt huomattavasti pystyssä oloa ja tänään kävin jo ruokakaupassa, postissa ja apteekissa. Ostoksia tosin en vielä itse kantanut. Kolme kiloa taitaakin nyt olla se maximi paino jota toistaikseksi saa kantaa.

                                  Bougainvillea blossoms in Santorini, Greece

Kävin tänään ostamassa apteekista lääkärin suosittelemaa Mepiform silikonisidosta, joka on suunniteltu uusien ja vanhojen arpien hoitoon.Tarkoitus olisi aloittaa teippihoito heti kun kaikki rupi on irronnut arveista.

         Onko sinulla kokemusta Mepiformin  käytöstä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi =)