Lounaaksi söin kesäkurpitsa-raejuustopannua, lisäksi oli lupa syödä 30g kovaa juustoa ja 6 saksanpähkinän puolikasta. Itse söin vain yhden siivun juustoa, kun en jaksanu alkaa sitä punnitsemaan.
Kesä-kurpitsaraejuustopannu
1 pieni kokoinen kesäkurpista (n.115g)
1 valkosipulinkynsi
1 1/4 dl 1% raejuustoa
ruohosipulia
Paista kesäkurpitsan pannulla valkosipulin kynsien kanssa. Jos sinulla on hyvä tarttumaton paistinpannu, paista ilman rasvaa muussa tapauksessa suosittelen lisäämään pannulle pienen pienen tilkan öljyä.
Paista kunnes kurpitsat ovat hieman pehmenneet. Sekoittele ahkerasti. Lisää joukkoon raejuusto ja mausta ruohosipulilla.
Paistos oli ihan ok, mutta pakko myöntää että kyllä se olisi hieman suolaa ainakin minusta huudellut. Lisäsin itse ohjeen vierestä hieman mustapippuria annokseen.
Päivälliseksi oli eka päivänä purjokeittoa. Aloin pitkin hampain valmistamaan keittoa, kun ohje ei kuulostanut sitten pätkääkään houkuttelevalt, eikä keiton ulkonäkökään ollut kummmoinen. Mutta maku sitä vastoin oli yllättävän hyvä!
Purjokeitto
1 purjosipuli
2 dl rasvatonta vähäsuolaista kanalientä
mustapippuria
ruohosipulia
Mittaa kanaliemi kattilaan ja lisää purjo. Kuumenna kannen alla kiehuvaksi. Poista kansi ja alenna lämpötilaa. Hauduta purjot pehmeäksi. Mausta mustapippurilla ja koristele ruohosipulilla.
Minulla ei ollut tuota kanalientä, joten korvasin sen vedellä ja 1/4 kasvisliemikuutiolla. Ei ehkä yhtä vähärasvaista ja vähäsuolaista, mutta se sai nyt välttää.
Iltapalaksi söin vielä omenan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kivasta kommentistasi =)