tiistai 4. lokakuuta 2011

Gammakuvausta ja tennarien ulkoilutusta

Eilen kävin luuston gammakuvauksessa.  Toimenpide on sinäänsä asiakkaalle hyvin helppo. Noin kolme tuntia ennen kuvauksen tekoa laitetaan laskimoon radiolääkeainetta. Tämä olikin tuon tutkimuksen vaikein osuus, ainakin minun kohdalla. Suonen löytämiseksi kun tarvittiin kaksi eri lääkäriä ja useampia yrityksiä. Huh, mitenkähän ne suonet mahtavat sitten sytojen jälkeen löytyä... Onneksi en ole neulakammoinen  =)
Väliajalla sai poistua vapaasti, joten käytin tilaisuuden hyväksi ja kipaisin kaupungille ostoksille.  Ostinpa itselleni hameen ja pojalle pöksyt. Lääkeaineen kulkua luustoon  odotellessa piti vaan muistaa juoda puolesta litrasta litraan nestettä ja käydä hieman tavallista useammin vessassa.
Kuvauksen aika tarvitsi vain pötkötellä liikkumattomana lavitsalla ja kamera hoiti tehtävänsä. Minulta otettiin vielä extra kuvia lantion alueelta, ja heti aloin tietysti pelkäämään, että siellä näkyi jotain huolestuttavaa.

Tänään kävin pitkästä aikaan lenkillä ja kylläpä oli nihkeetä. Haava-aluetta kiristi ja yläselkää veti jumiin. Ehkä kuvittelin, mutta reidetkin väsyivät tavallista nopeammin ja lantio tuntui oudolta.  Jeps, tämä varmaa johtui ennemmänkin luulosairaudesta kun nyt olen varma että lantionalueeni on täynnä niitä etiäisiä...

                                                                            (Kuva täältä)

Lenkkireitilleni sattui sellainen "Ulkoiluta vanhustasi" päivän tapahtuma.  Minä sulauduin hiipivine tahteihine aivan hyvin tuonne joukkoon. Minulla oli niin kehäraakki olo että!  Enää ei tuntunut olo nuorelta niin kuin tähän asti sairauden kanssa on tuntunut. Joka paikassahan on saanut kuulla sitä miten nuori potilas olen.

No, huomenna uusi lenkki ja siitä se taas lähtee. Nyt pitää kerätä voimia uutta leikkausta varten, joka onkin jo muuten ensi viikolla.

                                                             Puuterihuisku

1 kommentti:

  1. Eiköhän sen vetämättömän kunnon selitä: "kävin pitkästä aikaa lenkillä" :) ja varsinkin sanat "pitkästä aikaa". Lihaskunto lössähtää yllättävän nopeasti, mutta onneksi palautuukin pian, jos jaksaa tehdä asialle jotain. (Minä en :()
    Lantiometareita ehdit surra sitten JOS niitä löytyy. Todennäköisesti ei löydy.
    Voippa niin hyvin kuin mahdollista!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi =)